Görünümü : Açık Sarı Macun Şeklinde, Akışkan Yapıdadır.

Kimyasal Adı : Teksafon, Sodium lauryl ether sulphate, Sodium laureth sulfate

Kimyasal Formül : CH3(CH2)10CH2(OCH2CH2)nOSO3Na

Ambalaj Şekli : 160 Kg lık Varil

Tanımı ve Kullanım Alanları :

Sodyum lauril eter sülfatın (SLES) kabul edilen bir daralması olan sodyum lauret sülfat (SLES) birçok kişisel bakım ürünlerinde (sabun, şampuan, diş macunu vb.) Bulunan anyonik bir deterjan ve yüzey aktif maddedir. SLES ucuz ve çok etkili bir köpükleştirici ajandır SLES, sodyum lauril sülfat (SLS), amonyum lauril sülfat (ALS) ve sodyum paret sülfat, birçok kozmetik ürünlerinde temizleme ve emülsiyon haline getirme özellikleri için kullanılan yüzeyaktif maddelerdir. Sabuna benzer davranırlar.

Kullanım Alanları

  • Sıvı bulaşık ve makine deterjanları üretiminde, teknik temizlik malzemelerinde kullanılır.
  • Şampuan, sabun, duş jeli ve banyo köpüğü gibi kozmetik temizleme ürünlerinde yüzey gerilimini azaltma amacıyla kullanılır. Tuzlarla kolayca inceltildiği ve iyi bir köpük oluşturma karakteri olduğu için bu işlem için tercih edilir.
  • Diş macunu üretiminde kullanılır.
HIZLI ULAŞIM